27 martie 2013

Mircea Sandu e anti-român

Nu e vina jucătorilor selecţionaţi la naţională, dacă m-ar convoca pe mine aş merge şi eu. Aş fi onorat. Ştiu că nu-s în stare. Dar dacă mă creditează alţii, de ce nu? Aşa e şi cu băieţii ăştia de tristă amintire de la meciul cu Olanda. Ei, săracii, ar vrea. Dar atâta pot.
Ca să citez un prieten bun, suporter vechi al naţionalei, nu doar din faţa televizorului, ci prezent în tribune la multe meciuri ale României, noi avem jucători specializaţi. Ei sunt exclusiv "fotbalişti de naţională". Pentru că la cluburi nu joacă. Gen Costel Pantilimon. Portarul de la Manchester City joacă doar în Cupa Angliei câte 2-3 meciuri pe an şi în rest la naţională. Vă daţi seama că golurile primite în disputa cu Olanda sunt nesemnificative în palmaresul alb pe care îl are portarul plecat de la Timişoara. A luat şi el patru boabe acum, în rest e invincibil. Ce-i drept, pe tuşă. Cum să ne supărăm pe nefericiţii ăştia care joacă ce pot? Problema cred că ţine de selecţie. Cine e antrenorul naţionalei.

În partida cu Olanda am văzut aşa. Pe banca batavilor stăteau Luis van Gaal, Danny Blind şi Patrick Kluivert. Pe banca României erau Victor Piţurcă, Eugen Neagoe, Gabriel Boldici şi Florin Marin. Adică de-o parte erau legendele fotbalului european, istoria recentă a fotbalului de pe continent, în vreme ce dincoace erau nişte noname-uri. Nişte nimeni. Chiar şi pentru fotbalul românesc. Asta spune totul. În vreme ce la olandezi, în ultimii ani, printre selecţioneri s-au mai numărat nume ca Van Basten, Guus Hiddink, la italieni de exemplu antrenori ca Cesare Prandelli, Marcelo Lippi sau Roberto Donadoni, noi am avut în ultimii 10 ani pe lângă ne-selecţionerul Piţi, pe generalul caşchetă Anghel Iordănescu şi pe copia palidă a tatălui său, Răzvan Lucescu. Deşi am fi avut opţiuni de 185 de ori mai bune: Lucescu senior, Dan Petrescu sau Loti Boloni. De ce nu au fost alţi antrenori? Pentru că aşa a vrut preşedintele FRF, Mircea Sandu. Pur şi simplu, din motivul ăsta, cred că Sandu nu ţine cu naţionala României.

Niciun comentariu: