7 ianuarie 2013

A înviat Boc!

“Victor Ponta a fost prins cu mâța în sac şi acum hoțul strigă hoțul” sau “Domnul Boc rămâne tot domnul Boc. Nu se schimbă niciodată.” Sunt doar două dintre replicile spumoase care au însoţit dezbaterea de astăzi dintre actualul premier şi fostul premier pe tema indexării taxelor şi impozitelor locale. Este doar începutul anului şi războiul politic deja a început. Surpriza vine de la Opoziţie. Dacă ne aşteptam ca premierului Victor Ponta să îi răspundă liderul PDL Vasile Blaga sau prezidenţiabilul ARD Mihai Răzvan Ungureanu, cea mai consistentă voce a democrat liberalilor de până acum este Emil Boc. Probabil primarul Clujului şi-a amintit de perioada în care era cel mai vocal parlamentar al Opoziţiei între 2000 şi 2004. Semn că luptele interne în fostul partid de guvernământ sunt pe cale să iasă la suprafaţă iar Gheorghe Falcă, cel care şi-a anunţat intenţia de a deveni şeful portocaliilor nu este mai mult decât un iepure pentru adevăratul contracompetitor al lui Vasile Blaga, Emil Boc. 
Doar că în acest moment, Vasile Blaga deţine controlul larg al organizaţiilor teritoriale din partid. Şi-a creat reţeaua necesară pentru a se menţine la vârful partidului. Aşa că şansele par a fi de partea lui. Cât va mai conta Traian Băsescu în toată ecuaţia? Şi mai important, se va implica, precum în 2005 şi 2011, în alegerile interne din PDL?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Stiti cum este Boc acum ? Exact ca si "parasutele" de prin tabloidele noastre : atunci cand nu sunt bagate in seama... mai pun de-un silicon, de o sinucidere, de o dezbracare pe la televizor si uite asa se mai vorbeste putin despre ele. Asfel incat ... susnumitul Boc, primar al Clujului, in decembrie 2012 a luat la cunostiinta de Ordonanta Guvernului privind taxele si impozitele locale, a majorat pentru municipiul Cluj-Napoca o serie de taxe locale, dar impozitul pe cladiri si terenuri nu,tocmai pentru ca stia ca va iesi in ianuarie o Ordonanta care lasa la latitudinea consiililor locale sa stabileasca acest lucru. Daca mergeti acum la Primarie veti avea surpriza sa vedeti ca unele taxe sunt deja marite. Deci... susamintitul primar stia exact ce are de facut in luna decembrie ! Atunci ... de ce in luna ianuarie zbiara ca un bezmetec peste tot ca el nu are Ordonanta ??? Ca el nu vrea sa majoreze impozitele ??? Foarte bine frate, nu le majora !!! Dar sa aplici o Ordonanta pe jumatate, si apoi sa faci pe nebunul, cum se numeste asta ? IPOCRIZIE, LIPSA CARACTER ! Esti de toata jena Boc ! Ceri cu disperare atentia publica ! Pacat de orasul Cluj !

Anonim spunea...

daca Basexul va mai contra vreun pic (cat de pic) in viitorul PDL, praful se alege de ei.

Bogdan spunea...

Sincer, am crezut ca dupa ce se publica "celebra" ordonanta in Monitorul Oficial termina si Boc cu circul asta penibil si isi vede de administratie. Adica, de acum incolo, ca pana acum nu a facut-o. Nici vorba ! Vorbeste mai departe ... Va dati seama ca omul acesta este atat de patetic incat nu realizeaza ca in randul coloratei populatii care aude ce spune sunt totusi si oameni normali, care se intampla sa cunoasca legea . Nu suntem un popor de retardati asa cum crede el si idolul sau, Basescu. Subiectul pe care se cearta de ceva vreme, este de fapt, o prevedere a Codului Fiscal, de prin 2003, care spune ca din 3 in 3 ani impozitele se indexeaza cu rata inflatiei. Acest lucru s-a pus in aplicare de atunci, la fiecare 3 ani. Si la Cluj s-a aplicat legea, evident ! Printre altii chiar de d-l Boc in 2009, cand nu a majorat cu 16% atunci, a majorat chiar cu 20% impozitele clujenilor, pentru ca mai mult nu ii permitea legea. Acum s-au implinit 3 ani de atunci si trebuia aplicata indexarea conform ratei inflatiei. Deci de la ce s-a plecat si ce ajuns Boc sa faca din asta ! Nu are limita la ipocrizie ! Mai mult, opreste incasarea impozitelor pana dupa data de 11 ianuarie si plimba lumea pe la ghiseele primariei pe degeaba. Isi bate joc de un oras intreg!Si continua sa abereze pe tema impozitelor si a indexarii acestora in 2014. Si acesta este doar inceputul ...