23 octombrie 2012

Sa ii mai credem?

Cum va arata candidatul ideal? Cum ati vrea sa fie cel care vine sa va ceara votul, odata ce campania pentru generale va debuta? Ce mesaje ar trebui sa transmita partidele sau aliantele politice pentru a fi votate? Pe 9 decembrie vom fi in fata celui de al 7-lea scrutin de alegeri pentru Parlament, de dupa decembrie 89. Un numar mistic, cu o simbolistica aparte, care ne poate duce cu gandul la reflexia biblica aparuta in visul faraonului care vede 7 vaci grase si 7 vaci slabe. Iosif interpreteaza visul si-l sfatuieste pe faraon ca vor fi 7 ani de bogatie si apoi 7 ani de saracie. In cazul nostru sa fie oare invers? Dupa ce indiferent de optiunea de la urne, lucrurile au mers la fel, ne putem astepta la o turnura diametral opusa? De asta data in sens pozitiv?
Am vazut aceleasi fete in multe cazuri, aceeasi candidati. Unii rezista in politica de la inceput. E bine? O fi rau? Au aparut si oameni noi! Unii impusi de la centru! Altii care vin cu un suflu nou.
Cert e ca actualul legislativ a fost considerat de Institutul pentru Politici Publice, cel mai slab din punct de vedere al eficientei. Pe de alta parte cei mai multi analisti spun ca structura noului Parlament va avea foarte multi membri cu o calificare indoielnica: fosti soferi, foste secretare (nu ca cele doua profesii ar fi de blamat, aici e vorba de o minima instruire, chestie de bun simt) sau baieti buni pe langa casa sefului. Asa ca, la ce sa ne mai asteptam? Sa ii mai credem?

Niciun comentariu: