15 octombrie 2012

Pe cine trimite USL să se bată cu Alin Tişe?

Agitaţie mare în politica din Cluj. Şedinţe tensionate sunt peste tot, fie că vorbim de PDL, PNL sau PSD, cei mai relaxaţi par a fi cei din UDMR.
O problemă majoră pentru social-democraţii clujeni este desemnarea unui candidat pe colegiul 1 Senat, acolo unde din partea PDL s-a înscris în cursă Alin Tişe. Un colegiu greu pentru USL, "un colegiu de sacrificiu", ca să citez exact spusele unor membri PSD. Astfel că alegerea nu e uşoară. Numeni nu se înghesuie să se bată pentru mandatul de senator. Surse din PSD Cluj acreditează ideea că pe acest colegiu senatorial ar putea candida Mircea Jorj, preşedintele social-democraţilor din municipiu şi consilierul local Anca Mureşan. Primul este susţinut de organizaţia locală Cluj-Napoca să se bată pentru un mandat de parlamentar, asta după ce filiala judeţeană a preferat-o pe Aurelia Cristea candidat în locul său, în colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor. De cealaltă parte, Anca Mureşan se află la primul mandat în Consiliul Local.
Foarte bine nu se simte nici candidatul din colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor, Adrian Gurzău. Surse democrat liberale susţin că ultimul sondaj privind încrederea în politicieni, realizat în colegiul deputatului PDL arată că omul are o încrdere nu foarte mare. Ierarhia stă în felul următor: 1. Emil Boc - 38%, 2. Remus Lăpuşan - 28 %, 3. Valentin Cuibus - 22%, 4. Adrian Gurzău - 17%.

Niciun comentariu: