18 octombrie 2012

Nicoară şi Uioreanu, pe cale să se împace?

Marius Nicoară şi Horea Uioreanu ar putea să se înţeleagă. Semnele au apărut chiar după votul din Delegaţia Permanentă a PNL. Tabăra preşedintelui de la CJ nu i-a mai pus contracandidat din partid pe colegiu lui Nicoară, aşa că senatorul a obţinut încrederea organizaţiei cu cca 135 de voturi. De cealaltă parte, Giacomo Dreoni, omul lui Nicoară nu a mai contracandidat-o pe Elena Uioreanu pe colegiul 9. Aşa că, începuturi promiţătoare pentru cei doi.
După ultimele evenimente ce au avut loc la Bucureşti, în urma lobby-ului făcut de organizaţiile clujene ale PNL şi PSD  în capitală, lucrurile ar arăta cam aşa: colegiul 3 Camera Deputaţilor merge la social-democraţi iar colegiul 1 Camera Deputaţilor ajunge la liberali. Din această ecuaţie ar câştiga atât Nicoară cât şi Uioreanu.
Dacă liberalii iau colegiul 1, Mircia Giurgiu iasă din calcule, pierde susţinerea USL şi uite aşa, preşedintele PNL Cluj se răzbună pe cel care l-a oprit din drumul său spre primărie. Aşa că în colegiul Mănăştur-Grigorescu ar urma să candideze liberalul Ioan Petran. Cum tot aici candidează Liviu Alexa şi Adrian Papahagi, şansele vicepreşedintelui PNL Cluj sunt serios afectate. Astfel că un scor modest l-ar putea aduce în situaţia de acum patru ani, adică în afara Parlamentului. Avantaj Nicoară! Senatorul scapă în aceste condiţii de unul din cei mai mari contestatari ai săi din PNL.
Mai mult voturile strânse de Petran se vor aduna la bagajul electoral al partidului, care la loteria redistribuirii, vor merge la candidatul liberal de pe colegiul 9, soţia preşedintelui de la CJ. Avantaj Uioreanu.
Şi uite aşa, cei doi lideri PNL ar putea, în ciuda unor lupte interne dure şi fără precedent, să mai coabiteze o vreme!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cum ramane cu Szeplecan?