12 octombrie 2012

Ce-i mai trebuie Clujului?


Ce ne-au promis si ce ne ofera! La patru luni de la alegerile locale din 10 iunie, putem spune ca se poate face un prim bilant al guvernarii din municipiu. Prestatia edilului am remarcat-o: vatman, skater sau manuitor de cep la butoiul cu bere. In schimb, Consiliul Local Cluj-Napoca si-a propus chestii tari. Din serialul ce-i mai trebuie Clujului, pe masa consilierilor proaspat alesi asteapta proiecte fanteziste, pardon indraznete! Aqua parc in cartierul Gheorghieni, parking suprateran in complexul studentesc Hasdeu sau un pasaj subteran in zona Piata Garii.
Minunat. Doar ca in tot acest timp, multe strazi asteapta inca astfaltarea, multe alei nu sunt iluminate public, ca sa nu mai vorbim de lipsa locuintelor. Asta in conditiile in care ideea cartierelor rezidentiale Tineret sau Lomb au murit inainte de a se naste. De cartierul din Valea Garbaului mai zice cineva ceva? Probabil, alesii ( in special majoritatea din Consiliu) se gandesc chiar mai departe. Sa realizeze monorail-ul! Nu ca ar fi ceva rau. 
Totusi, e de bun simt, sa spunem, ca mai e mult pana departe. Nu de alta dar daca vizitati capitala Transilvaniei pe strada Fanatelor, s-ar putea sa dati ceasul inapoi cu 100 de ani. Vorba unui coleg, in orasul de cinci stele, pe strada cu pricina, “caii sunt la ei acasa”.
Asa ca, ce-i mai trebuie Clujului?

Un comentariu:

Serafim spunea...

Sistem de transport public compatibil cu anul 2012. Clujul e în epoca fierului din punctul ăsta de vedere. Eu, personal, nu mă bazez pe transportul public. În Alba Iulia poți să te bazezi. Bănuiesc că și în Turda. Asta ca să vorbesc doar de două localități din regiune.