8 octombrie 2012

Basescu mai tare ca Blaga, la Cluj!

In ultima postare pe blog, ma intrebam cine va castiga in batalia pentru desemnarea candidatului pe colegiul 1 Camera Deputatilor? Membrii vechi ai PDL Cluj sau Adrian Papahagi? Respectiv Traian Basescu sau Vasile Blaga?
Asa cum anticipau cei mai multi, s-a impus Traian Basescu. Retragerea din cursa pentru un nou mandat de parlamentar a senatorului Mihail Hardau in favoarea viceprepresedintelui Fundatiei Crestin Democrate, Adrian Papahagi, arata ca meciul a fost decis, in prelungiri, la Cotroceni. Independenta PDLde Traian Basescu, chiar si cu Vasile Blaga presedinte, a fost doar o iluzie. Firul rosu intre Modrogan si Cotroceni nu a cunoscut niciun scurtcircuit. Dimpotriva. La Cluj, omul presedintelui a avut castig de cauza in fata unuia din cei mai vechi membri de partid.
Senatorului Mihail Hardau i se pot reprosa multe, ca oricarui politician dealtfel. Dar nu ca nu ar fi fost fidel partidului din care a facut parte. In legislatura 2000-2004, PD (era fara L pe atunci) avea la Cluj doi consilieri judeteni. Unul era Mihail Hardau. In ciuda eforturilor repetate ale presedintelui Consiliului Judetean de la acea vreme, Serban Gratian, de a-l convinge sa treaca in barca puterii, profesorul a refuzat. A ramas intr-un partid, care atat la Cluj cat si la nivel national avea undeva in jurul a sapte procente. Cum bine se stie, nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.
Spre deosebire de multi dintre colegii sai, a avut curajul de a critica o procedura initiata chiar de Guvernul condus de Emil Boc: asumarea raspunderii pe legea Educatiei in detrimentul adoptarii ei de Parlament.
Si uite asa ARD se impune, sacrificând politicieni care tineau in viata cel mai puternic partid al inca anonimei aliante, atunci cand toti ii cantau prohodul.

Niciun comentariu: