25 septembrie 2012

Speculatii!


Nici grevele nu mai sunt ce au fost. Desi intr-o situatie limita, din cei 1062 de angajati ai Mechel au iesit sa picheteze sediul companiei mai putin de 10 persoane. De aici si imaginea trista ca nu doar activitatea industriala a Romaniei isi traieste obstescul sfarsit ci si miscarea sindicala. Solutiile inca nu se cunosc, iar oamenii de acolo spera ca jocul antreprenorului rus e de a mai obtine ceva de la partea romana, adica de la stat. Spuneti-i cum vreti, oamenii se pricep la santaj: emotional, strategic, economic.....
Dincolo, la Valcea, la doar o zi dupa ce investitorul Dan Diaconescu a castigat pachetul majoritar de actiuni, acesta in mod senzational refuza semnarea contractului invocand anexe si puncte care lipsesc din contractul agreeat. Mai mult da si o fuga pana in Germania, asa pentru relaxare. Peste alte 24 de ore, primul ministru si ministrul Economiei anunta ca se gandesc deja la planul B. Daca licitatia pica, Guvernul vrea ca in decurs de o luna salariatii sa isi reia totusi activitatea. Asta nu inainte de a arata cu degetul spre guvernele ce i-au precedat. Greaua mostenire ramane inca laitmotiv pentru mai toata clasa politica. 
In rest, speculatiile cresc de la o zi la alta, iar acum DD este vazut nici mai mult nici mai putin ca asul din maneca lui Basescu pentru parlamentare. Fostul presedinte FPS Radu Sarbu comenta pentru ProvinciaNews.ro ca singurul obiectiv al patronului OTV este de a obtine imunitate parlamentara. Ca o fi asa, nu am dubii. Dar sa fie PPDD - "Alba ca Zapada"???

Niciun comentariu: