14 septembrie 2012

Se impart colegiile, neicusorule!


Vine frigul, se impart colegiile! Dupa ce ca au foarte putine mai trebuie sa le si imparta. Pentru a face o socoteala corecta, mai marii USL au plecat in Delta. Sursele citate de ProvinciaNews.ro arata ca la Cluj, social-democratii vor primi doar 4 colegii de deputati din cele 10, in vreme ce liberalii vor candida in 6.
Daca la PNL, lucrurile sunt mai simple, se vor bate intre ei pentru un loc eligibil, PSD va avea de dat doua locuri din cele patru care le revin. Astfel, unul pentru UNPR - colegiul 7 Campia Turzii si altul pentru independentul Mircia Giurgiu – colegiul 1 Manastur. Asadar, in Cluj, social-democratii vor mai primi doar colegiul 4, fief important al PDL, pe langa desigur colegiul 6 Dej- unde va candida actualul deputat Itu. Colegiul 3 Gheorghieni, fief USL, merge la liberali, desi, initial parea un loc aproape sigur al oamenilor lui Lapusan.
E de urmarit cum vor fi ameliorate frustrarile din interiorul PSD Cluj, Mircia Giurgiu nu are multi fani acolo. Pe de alta parte, e totusi partidul care a adus la locale cele mai multe voturi pentru USL in judet. Batalia in PNL se va duce pe cine e mai „descurcaret”, adică cine a reusit sa aduca mai mari beneficii electorale: Uioreanu sau Nicoara. Asa ca sabiile scoase deja intre liberalii clujeni, vor fi inclestate dupa 9 decembrie, data alegerilor. Nu sunt excluse surprizele insa!
La Senat, un colegiu revine PNL ( zona Dej-Gherla-Câmpia Turzii ) unde va candida Marius Nicoara, un colegiu va fi primit de PC ( colegiul senatorial 2 ) pentru Serban Radulescu, iar doua colegii va primi PSD.
Sa vedem ce va urma si la PDL!  Acolo vor veni aliatii portocaliilor care cer locuri eligibile pe colegii deja ocupate. E foarte probabil ca pe 9 decembrie, partidele sa fie mai mult obosite decat proaspete, dupa lungi campanii interne.

Niciun comentariu: