20 septembrie 2012

Dupa prioritati!!!


Pana isi definitiveaza listele de candidati, partidele au lasat o vreme flintele deoparte. Batalia s-a mutat la Consiliul Superior al Magistraturii. Miza e legata de procedura de selectie a procurorului general si a sefului DNA, unii dorind sa-i eternizeze in functii pe titularii de acum, semn al unei veritabile dinastii in interiorul Ministerului Public din Romania.
In laboratoarele lor, partidele politice, la Cluj, sunt bombardate de nume de candidati parasutati de la centru care cer locuri eligibile, dar ocupate. Tensiuni sunt si in USL dar mai cu seama la PDL, unde una dintre cele mai puternice organizatii din tara ale fostului partid de guvernamant trebuie sa cedeze  4 locuri partenerilor din Alianta Romania Dreapta, chiar daca cei din urma nu aduc o mare zestre electorala.
In tot acest timp, la Campia Turzii, un oras intreg traieste o cumplita drama. Cel mai mare agent economic al urbei pune lacat pe porti. Daca la privatizarea combinatului in 2003, munceau peste 5000 de oameni, astazi au mai ramas la Mechel doar 280. Solutiile politicienilor sunt cunoscute: paseaza responsabilitatea unii de la altii: Ponta la Boc si invers. Iar o stire de ultima ora tine opinia publica din Romania cu sufletul la gura. Dupa ce vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat că partidul său va depune o nouă contestaţie La Curtea Constituţională referitoare la revocarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, fostul numar 3 din Romania nu stie daca ar mai reveni la sefia celei de a doua Camere a Parlamentului. 
Si, totusi, care e prioritatea lor?

Niciun comentariu: