27 iulie 2012

Eu, vara, votez!


Traian Băsescu şi PDL i-a îndemnat pe români să nu se prezinte la vot "pentru a nu legitima lovitura de stat" pregătită de cei care au decis suspendarea preşedintelui. Senzaţionescu! Asta înseamnă că suntem în faţa unui pericol comparabil cu atacul unor marţieni nemernici şi furioşi care vor să fure Terra. Scăparea: incendiaţi pământul şi fugiţi pe Lună!
Cine îşi permite să rămână, va fi aspru sancţionat, mustrat în faţa adunării generale a Galaxiei şi filmat pentru ca imaginea sa să rămână veşnic exemplu de "trădare"! Deci, mai bine la grătare, că afară va fi soare! Pentru împrospătarea memoriei, preşedintele jucător spunea sentenţios la sfârşitul săptămânii trecute că, dacă amicii săi din PDL boicotează referendumul, intră în coliziune cu el. Surpriză! Au trecut mai mult de 5 minute şi preşedintele s-a răzgândit. Şi-a depăşit propriul record ! Felicitări şi aplauze îndelungi! Cei care îl susţin respiră uşuraţi: coliziunea nu mai are loc, "iceberg-ul" s-a înmuiat!
Şi pentru că vara nu-i ca iarna, mi-am dat seama că trăim uneori momente foarte ciudate. Pe 22.12, acum 22 de ani dădeam de pământ cu dictatura ceauşistă şi ceream alegeri libere! Previzibil, le-am organizat în "duminica orbului". Am o curiozitate: oare cu cine a votat politicianul de dreapta Traian Băsescu în mai 90? Sau a stat şi atunci acasă?
În 2007, nu erau doar 256. Era coaliţia 322 şi aceleaşi partide care i-au cerut suspendarea. Doar că atunci sondajele arătau altfel. Deşi referendumul a fost invalidat, cu o prezenţă de 44,5 la sută, Traian Băsescu a invocat mereu victoria sa: aproxiamtiv 75 la sută dintre cei prezenţi la urne au votat atunci împotriva demiterii. Nici urmă de boicot acum 5 ani.
Şi cum "democraţia este cea mai proastă formă de guvernământ, exceptându-le pe toate celelalte" (W.C), cred că cel mai bine e ca fiecare să decidă aşa cum îî cere conştiinţa fie că merge la vot, fie că nu. Eu m-am decis să merg!

Niciun comentariu: