26 iulie 2012

Cum se va termina?

Campania pentru referendum se apropie de final. Probabil, canicula de afară şi sentimentul tot mai puternic al vacanţei dar mai cu seamă tensiunea acestei perioade au făcut ca, cele 3 săptămâni de campanie să pară mai mult decât istovitoare. O Românie sfâşiată în două sau sintagma folosită de prezidenţiabilul Adrian Năstase în 2004 "două Românii" par să ilustreze cel mai bine încărcătura acestor zile. Astfel, PDL şi susţinătorii lui Traian Băsescu luptă să ţină lumea în case, cât mai departe de urnele de vot, în vreme ce USL se străduieşte din răsputeri să scoată cvorum de 9 milioane şi ceva, pentru validarea referendumului.
S-a scindat irevocabil şi "măreaţa" societate civilă, iar discursul e unul radical. Andrei Pleşu, fost consilier prezidenţial, ne spune că nu merge la referendum, doar "n-are rost să schimb un berbec cu două gâşte", în timp ce Cristian Tudor Popescu afirmă că va vota DA pentru demiterea lui T. Băsescu. "Vreau să fiu alături de milioanele de români al căror vot T. Băsescu vrea să-l facă hârtie igienică", susţine CTP. De aici şi atacurile sub centură, ca şi cum politicienii ar purta vreuna, lansate pe piaţă. După episodul Vila Dante, casa de protocol unde urma să se retragă şeful jucător al statului, renovată pe bani grei în timp ce poporului i se cerea să strângă cureaua, astăzi a apărut tam nesam documentul controversat al USL. Un acord secret între uniune şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, potrivit căruia vor fi desfiinţate instituţiile anti-corupţie: Curtea Constituţională, CNSAS, ANI şi DNA.
Întrebarea e ce mai apare mâine? Cum se va termina? Sau se va termina cu adevărat pe 29, indiferent de rezultat?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nicu Boloteag te saluta.Bolo pt prieteni.Bun articol frate bun, intr-adevar in aceste momente poporul e scindat rau si asta se datoreaza luptelor pt putere si intereselor de grup si de persoana din ultimii 20 de ani.Oamenii au fost mintiti, inselati, umiliti si mai rau au fost impinsi incat sa lupte unul impotriva altuia, frati romani sa se lupte in strada pt niste oameni care nu le pasa de ei, de chinul lor zilnic.Eu ma duc la munca, platesc taxele repect legile si ei dezbina societatea prin jocuri politice.Eu personal nu voi intra in acest joc si nu ma voi duce la acest referendum, aceasta rusine.Te salut frate, ne vedem in vremuri mai limpezi.