23 iunie 2012

Primarul si Ministrul!


O imagine face mai mult decat o mie de cuvinte. ( Excelent instantaneul surprins de Eugen Olariu cu Ioan Rus si Emil Boc). Ce pare sa-i uneasca sau sa-i separe pe cei doi politicieni?
In 2004, erau adversari teribili, atunci cand se bateau amandoi sa castige primaria Clujului. Pareau sa fie pe pozitii ireconciliabile. Doar ca istoria se scrie cu rasturnari de situatie. Dupa ce unul din ei a devenit primar, celalalt a uitat sa mai faca opozitie. Ba mai mult, nu au fost putine momentele publice in care cei doi se gratulau. Imi amintesc un episod de acum 4-5 ani: lansarea noului model Ford Mondeo. Cei doi se adresau unul altuia cu apelativul "prieten".
Dar cum istoria cunoaste noi episoade, acum cateva luni au scos din nou sabia razboiului din teaca. Unul din ei a fost mai curajos: l-a facut pe celalalt "rusine nationala".
Si cu toate astea mai e vreun liant intre cei doi? Unii ar spune ca-i mai uneste locatarul de la Cotroceni, doar l-au apelat de curand, ce-i drept pentru motive diferite: situatia din partid respectiv starea de sanatate a lui Adrian Nastase.

Niciun comentariu: