2 mai 2012

Cine saboteaza USL Ocna-Mures?

Libertarea de exprimare se înscrie fără îndoială în categoria drepturilor şi libertăţilor fundamentale, consacrată de Constituţia României, revizuită în 2003, articolul 30 prevăzând următoarele: "(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniiilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile". Constituţia României interzice cenzura, de orice fel ar fi aceasta. De asemenea, este interzisă suprimarea publicaţiilor. Sunt un om liber, supus propriei constiinte si afirm de fiecare data ce cred. Am urmarit un comunicat asumat de biroul de presa al USL Ocna-Mures, care solicita retragerea articolelor si comentariilor care privesc candidatii acelei structuri politice de pe site-ul ocnamuresonline.ro. Cine naiba saboteaza aceasta formatiune politica? Cine e cretinul care il faulteaza grosolan pe candidatul USL la primarie, punandu-l sa isi asume astfel de comentarii? Ma rog ca acest comunicat sa fie doar un accident al unui om cu mintea ratacita ( sa nu fie cumva un intrus al taberei adverse, care joaca la doua capete ), care nu isi da seama ce dezavantaj major creeaza propriului grup politic. Democratia nu inseamna monolog, democratia presupune libertate, cu toate riscurile ei! Din 2005 incoace, nu am ezitat sa afirm ca regimul Traian Basescu a avut accente autoritariste, dictatoriale! Nu m-am ferit niciodata sa critic cat se poate de virulent guvernarea basista si sa il fac pe Boc in diverse feluri. Am fost la randul meu criticat de cei care nu erau de acord cu opiniile mele, dar niciodata amenintat sau cenzurat. Imnul liberalilor suna asa: "Liber sunt, nesupus/ Sunt un om spre polul plus/ Iar deasupra mea/ Doar Dumnezeu va sta". Asumati-va versurile astea!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ciprian, toata stima pentru ceea ce faci.Am trecut des prin diferite zone ale Clujului si vazandu-te in mijlocul oamenilor facandu-ti treaba, eram mandru sa spun, DA, omul asta e de la mine din oras!Dar, exista un dar!Lasa pe alti, sa faca politica si nu te mai manjii cu toate prostiile, sti bine ca politica e murdara!Si legat de postarea ta, tin sa-ti amintesc ca traim intr-o tara democratica unde expirmarea e libera!Tin sa-ti amintesc ca domnul Iliescu a introdus cenzura(cand a inchis OTV-ul), sau astea sau uitat??Mi-a placut, sa sti PNL-ul, da hai sa-ti zic o aberatie!Daca luam manualu de istorie(ISTORIA ROMANIEI), au existat doua mari partide politice in Romania(Liberalistii si Socialistii).Astea doua mari din 1878 sau tot confruntat fiecare avand o doctrina diferita.Si acuma,ce au relizat doi oameni sa-i numesc asa? USL daca s-ar trezii din morti KOGALNICEANU ar murii la loc!Toate astea pentru ce?Pentru ura fata de un singur om??Imi pare rau sa-ti spun da sunt foarte dezamagit!

Ciprian Aron spunea...

Va multumesc pentru comentariu. Apreciez punctul dumneavoastra de vedere. Imi pare rau ca l-am citit asa tarziu. Aici nu era vorba de o doctrina anume, era dorinta mea de a lua apararea unui ziar online, atacat de unii membrii USL dintr-o anumita comunitate. Si vroiam sa dau exemplu ca si eu am avut atitudini critice, fara a fi atacat in vreun fel de vreun politician.