28 decembrie 2010

Despre Ocna-Mureş

În momentul în care scriu postarea, urmăresc pe TVR 3 o emisiune despre craterul creat la Ocna-Mureş (oraşul meu natal), care, a înghiţit, la propriu, un supermarket. Singurul, dealtfel, din oraş.
Am văzut în acea zi tristă de 22 decembrie când s-a petrecut nenorocirea, o stare de panică rar întâlnită. Oamenii speriaţi îşi luau catrafusele şi plecau din imobilele vecine, ca nu cumva să-şi pună în pericol propria viaţă. Şi când te gândeşti că în trei zile urma să vină Moş Crăciun.
Ce m-a enervat la culme a fost mesajul aiuritor dat de prefect şi mai ales de preşedintele Consiliului Judeţean, care spuneau nici mai mult, nici mai puţin, că oraşul trebuie evacuat. Reţineţi, declaraţiile unor oficiali, menite să sperie şi mai mult oamenii. Mi-am dat seama ce habarnişti erau indivizii ăia doi, nişte gâgă, puşi să comenteze o situaţie a judeţului Alba.
Pe de altă parte, primarul oraşului mi-a plăcut. A comentat scurt şi la obiect că cei în pericol fuseseră evacuaţi iar situaţia este sub control. Lucru care se întâmplă şi astăzi, la o săptămână distanţă de la acel eveniment, întrucât surparea s-a stabilizat.
Acum aşteptăm să vedem cât de important e oraşul Ocna-Mureş pentru cei care conduc judeţul dar şi pentru cei din administraţia centrală. Oare nu vine preşedintele Băsescu să vadă situaţia de aici? Doar e un preşedinte jucător.
Până atunci, am încredere în oamenii de acolo. Să ne ajute Dumnezeu să fie bine şi în Ocna.

2 comentarii:

CBosch spunea...

Ciprian, sa speram ca orasul nostru natal si unde familiile noastre inca locuiesc va fi ajutat intr-un final. Pana acum nimanui nu i-a pasat ce se intampla cu acele gropi si este trist fiindca aceasta situatie a trebuit sa-i trezeasca pe unii la realitate. Se pare ca vom vedea in viitor cat de mult le va pasa de oamenii de acolo si cat de important e orasul pentru cei din Alba, conducerea locala si nu in ultimul rand guvernul.

cipriradu spunea...

Buna Ciprian,sunt un vechi prieten(Radu Ciprian),apreciez comentariul tau,dar totusi in ceea ce-l priveste pe primarul de la ocna(eu am aflat acum ca e dragut aug.)nu crezi ca nu avea ce sa caute plusul acolo?dom profesor(ca primar e un cuvant mult prea mare pt el)nu stia ca e o zona nasoala?demisia de onoare ar fii cea mai buna alinare a oamenilor de acolo