9 iulie 2010

Cu bucurie, despre folk.............

Am revenit. Nu am scris de multa vreme. As vrea sa spun ca nu am avut timp, de fapt nu am vrut sa mai comentez evenimentele triste ale politicii noastre. Astazi, ma bucur ca la emisiunea AlbNegru de la 20.15, vorbesc despre muzica, despre folk, despre cum era Cenaclul Flacara. Vin la NCN Emerich Imre, Magda Puskas, Ionut Mangu si Ioan Onisor, iar prin telefon ne vom auzi cu Adrian Paunescu. E o emisiune pe care vreau s-o realizez de cand lucrez in televiziune.
Sunt lucruri care ma emotioneaza si care imi bucura sufletul deopotriva. Am crescut cu muzica folk si cu cenaclul Totusi Iubirea ( continuatorul cenaclului Flacara ). Ascult deseori piesele acelor ani si imi dau seama ca sunt versuri si momente irepetabile. De asta le pretuiesc atat. M-am saturat de o primavara si un inceput de vara agitat. Sper ca cei care vor urmari diseara emisiunea sa se bucure alaturi de mine si de invitati.
Va astept.....................

Un comentariu:

Diana spunea...

La 20 de ani de la '89 populatia il huiduie pe Ceausescu si pe urma mai da un citat din Paunescu sa fie in ton cu nostalgiile dupa cenaclul-plenara de partid Flacara. Adica se citeaza cu piosenie si emotie din Paunescu cel care scria la foc automat ode & osanale lui Ceausescu pe care aceeasi populatie il huleste.
Sper ca in emisiune ai citat corect si la obiect ,ad-literam, refrenul de la cenaclul Flacara: "Si comunisti sa invatam sa fim!"
De-aia e Romania cazinoul securist care este. Pt. ca populatia joaca cuminte la slot machines si ruleta zi de zi c-asa zice la TV sa traiasca jucand.
Cum vine asta cu pomenirile lui Dumnezeu (Doamne fa si drege etc.) alternate cu declaratii de dragoste pt. fam. Ceausescu si partid ("Tovarase Ceausescu va iubesc si va voi iubi") care au demolat biserici?Huh?

Sa-l lasam pe Paunescu sa vorbeasca despre el insusi:

"Iubitul nostru lider politic si sufletesc, ctitor al Romaniei moderne, curajos, intelept cirmaci, pe ale carui timple s-a asezat sarea tuturor furtunilor acestui final de veac, tovarase Nicolae Ceausescu,
Va scriu de mult si va iubesc de mult si sinteti parintele meu bun si v-am ascultat si m-am facut unul din nu multii purtatori ai mesajului dumneavoastra de omenie, cinste si inspiratie in cultura romana.
V-am iubit, va iubesc si va voi iubi si nici nu am alta cale.

Tineretea mea va e daruita. Alta nu voi avea. Va iubesc nu demagogic, ci in intimitate, cu copiii mei, cu familia mea, careia ii sinteti geniu tutelar. Ati facut pentru Romania si pentru lume cit n-au facut toti Brejnevii, toti Carterii, toti Reaganii la un loc. Sinteti un om binecuvintat, aveti geniu, aveti linga dumnevoastra o femeie exceptionala si la lumina grijii dumnevoastra parintesti creste un tinar patriot revolutionar, din ce in ce mai matur si mai serios, in care simt ca mi-am facut un prieten, fiul dumneavoastra, Nicu.
...

Al dumneavoastra, coplesit deopotriva de respect, de nadejde, de grija si de dragoste.

Adrian Paunescu
28 mai 1982"


C'mon Ciprian ,te stiu baiat destept.Atentie pe cine si ce ridici in slavi, mai ales ca lucrezi in media,si poti influenta mai mult decat crezi. Iar ceea ce spui,de cele mai multe ori are efect de boomerang.

P.S. Am mers la acelasi liceu,asa ca-mi permit sa te critic.:)
Good luck!